(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Avontuurlijk

2023

Houtskooltekening naar vintage foto. Ik zoek naar het avontuur in het aanbrengen en wegschrapen van het materiaal.

Brutaaltje

2023

Aquarel op Fabriano aquarelpapier, 300 grams licht ruw zuurvrij papier. Gemaakt naar een referentiefoto van Unsplash - platform voor copyright vrije foto's. Papierformaat A4; het zichtbare beeld is 17.5 cm bij 24 cm.

Can't you see?

2023

Houtskool op tekenpapier. Ik houd van houtskoolwerk. Dit voorjaar werkte ik aan serie portretten naar foto. Hier was de referentiefoto er een van een vrouw met een hoofddoek.Zoals wel vaker komen de gedachten en gevoelens bij een tekening (pas) al doende. Als het werk een tijdje ligt, kijk ik nog eens voor ik een titel bedenk. In dit geval legde ik het voor aan mensen online. De reacties waren verrassend divers. Waar de een dacht aan een zomerse bries (Summer breeze) kwam een ander met veel duisterder associaties.

Lost in thought

2023

Houtskool op tekenpapier. Ik streef bij het maken van houtskoolportretten naar een evenwicht tussen realisme en expressie. De ene keer neemt realisme de overhand, de andere keer expressie.Hoe het uitpakt ontstaat vaak in het proces.

Met liefde

2023

Aquarel (en oliepastel) en grafietpotlood op aquarelpapier. Gemaakt naar een foto van Unsplash - platform voor foto's zonder copyright. Fotograaf Giorgio Trovato. Deel van een serie aquarelwerken gemaakt met maskeertechnieken. Hier: lichte oliepastel voor de highlights. Al doende moest ik erg denken aan Vincent van Gogh die gebruikte schoenen schilderde en tekende. Dat maakte het werkproces leuker en bracht mij ertoe zijn werken over schoenen hierna op te zoeken. Dat bleken er meer te zijn dan ik dacht.

Purring in tune with the universe

2023

Monoprint met grafiettekening

Robust

2023

Houtskool op tekenpapier, 30 bij 40 cm.

Robin in Winter Robes

2022

Roodborstje met opgezette veren. Een dame in wintertenue? Een van mijn eerste vogels die in Nederland voorkomt. Ik ben altijd blij er een te zien, zeker in de winter, dan vallen ze goed op tussen de kale takken met hun rode borstveren. Geschilderd met gouache op een oude ansichtkaart. Geplakt op een zwarte backing (14.8 bij 21 cm). De ansichtkaart heeft een geribbelde rand - die mooi afsteekt tegen de zwarte achtergrond.

Bladerwerk 1

2021

Monoprints van bladeren, gedrukt met de gelli plate. De serie "Bladerwerk": In mijn kleine tuin en in mijn omgeving verzamel ik bladeren. Deze prints zijn daarmee een afspiegeling van mijn omgeving. Door de bladeren af te drukken, krijg ik meer waardering voor het blad, de details en voor de verschillende soorten bomen en planten om mij heen. Materiaal: acrylverf, in drie lagen, op 160 grams papier. Het werk moet nog in passepartout en ingelijst worden.  

Bladerwerk 2 / Swingende varen

2021

In de serie Bladerwerk. Afdrukken van bladeren uit mijn nabije omgeving. Fijn werk om te doen, deels te plannen, deels toevalseffect. Alleen met vers blad te doen in lente en zomer. De varen houdt van halfschaduw, ik ook. Zeker in de zomer. Acrylverf in drie lagen gedrukt, op 160 grams papier. Deze print komt het mooist uit in een passepartout. Een lijst is beschikbaar tegen een kleine extra prijs. Te zien en beschikbaarheid Het werk is gevat in een passepartout en lijst. Beschikbaar. Het was te zien in de tentoonstelling "Koppen en monoprints" in Utrecht (14 oktober 2021 tot en met 28 januari 2022), buurthuis Musketon in Lunetten. Te zien in online veliing 21 tot en met 25 augustus 2023. Daarna in de Utrechtse atelierroute weekend van 23 en 24 september.

De koningin

2021

Houtskool op tekenpapier (A3). Ik keek de serie The Crown en werd geïnspireerd door de actrice die koningin Elisabeth speelde. Deze tekening in houtskool is gemaakt naar een foto van Claire Foy, de actrice die in de serie de rol speelde van de jonge Elisabeth. Ik houd van houtskool omdat je er zo lekker in kan wrijven, omdat je risico's kan nemen en net zo makkelijk weer een stap terug kan. Dat je er een flink contrast mee kan maken, ook dat spreekt mij aan. Het werk is te zien in een tentoonstelling vanaf 15 oktober 2021. Daarna beschikbaar.

Haas in magenta

2021

In de serie monoprints "Landschap met haas". Deze monoprints zijn gemaakt met gelli plate acrylverf en handgeknipte sjablonen. Dit werk is vervolgens verder bewerkt. De monoprint is gedrukt op papier voor mixed media, 160 grams. Het werk is beschikbaar, prijs (zonder passepartout of lijst) op aanvraag. Formaat is bij benadering. Passepartout en lijst kunnen op verzoek erbij geleverd worden tegen meerkosten.

Hartelijks

2021

Kleurrijk abstract werk gemaakt met gelplaat en acrylverf. De harten zijn een gelukstreffer. Gemaakt met bijzonder pigmentrijke acrylverf. Een expressieve monoprint vanwege die gloeiende warme kleuren. Monoprint gedrukt op 160 grams papier. Formaat beeld circa 20 bij 25 cm , formaat papier circa 21 bij 31 cm.

Landschap met haas 1

2021

Deel van een serie monoprints gemaakt met de gelplaat, acrylverf en handgeknipte sjablonen van een dier, blad/boom en maan. Bij mijn monoprints ben ik op zoek naar interessante kleurpaletten, die te maken zijn uit drie kleuren. Deze keer vier (deels nieuwe) kleuren gebruikt en erg blij met resulterend palet. Mijn eerste gedachte voor een titel bij deze serie was 'Landscape and hare'. Voor deze site vertaald als Landschap met haas. De plaat meet 20 bij 25 centimeter, maar de afdruk kan daar iets van afwijken. De print is beschikbaar in een passepartout van 30 bij 40 cm, een gangbaar formaat voor lijsten. Heeft u belangstelling, neem contact op alsjeblieft. Dank u!

Landschap met haas 2

2021

Deel twee in de serie monoprints gemaakt met handgeknipte sjablonen, gelplaat en acrylverf. Maakt een mooi duo met Landschap en haas 1. Mijn eerste gedachte als titel voor de serie was 'Landscape and hare'. Vertaald naar het Nederlands als 'Landschap met haas'. De gelplaat meet 20 bij 25 cm. De afdruk kan daar enigszins van afwijken. Beschikbaar in passepartout van formaat 30 bij 40. Voor een prijs voor combinatie met andere werken in de serie, neem contact op alsjeblieft.

Lieve Linde

2021

Monoprint met acrylverf op papier, gelaagd werk. Bladerwerk. In mijn kleine tuin en in mijn omgeving verzamel ik bladeren. Deze prints zijn daarmee een afspiegeling van mijn omgeving. Door de bladeren af te drukken, krijg ik meer waardering voor het blad, de details en voor de verschillende soorten bomen en planten om mij heen. De linde is werkelijk overal! Voor de verandering - en vanwege de zomer? - koos ik koele kleuren. Het werk was te zien in de tentoonstelling Koppen en monprints in Utrecht (14 oktober 2021 tot en met 30 januari 2022), Buurthuis de Musketon, Lunetten, Utrecht. Beschikbaar per 15 augustus 2022.

Spring 1

2021

Monoprint. Kleurendruk gemaakt met de zogenaamde 'gelliplate' (een kunstmatige gelatineplaat). Gemaakt met drie lagen acrylverf en blad van een linde. Formaat afbeelding: 20 bij 25 cm. Formaat papier: 21 bij 30 cm.  

Vrijheid in de kop 2

2021

Vrij werk in houtskool, gesso en acrylverf. Gestart met houtskool en gesso en pastelkrijt, net als de andere koppen in deze serie. In de bovenste lagen kwam er ook acrylverf bij. Geïnspireerd door de vrije schilderstijl van Emma Pettit, een Britse kunstenaar in Spanje.  

Wortels

2021

Monoprint, in meerdere lagen gedrukt. Acrylverf op 160 grams papier. Deel van een serie prints gemaakt met handgeknipte sjablonen. Eén idee leidde tot het volgende, een haas en een maanverlichte nacht. Wat wil die haas? Wortels. Deze print is mede geïnspireerd door  mijn eerste stapjes als moestuinier. Formaat afbeelding: 20 bij 25 cm. Formaat papier: 21 bij 30 cm. Passepartout op maat tegen extra kosten beschikbaar.

Franz K, maar dan anders

2020

Deze kop lijkt - in mijn ogen - op een beeld van Franz Kafka, dat ik ooit zag. Het was een associatie die achteraf ontstond.
Ik houd er van om koppen te schilderen die onstaan vanuit een abstracte onderschildering. Ik teken een kop en zie al doende wat het wordt. In deze serie is het contrast oranje- rood tegenover blauw prominent.  

Pepers

2020

Studie van pepers. Alla prima geschilderd. Voor mij zitten er meerdere lagen van betekenis in zo'n klein schilderijtje. Pepers zijn een regelmatig terugkerend element in onze keuken. Kijk ernaar en je ziet de smaak al bijna. Ik vind het heerlijk onderwerp om te schilderen vanwege de prachtige kleuren en de reflectie van het licht. Een spel met vormen en compositie.

Grumpy cat

2019

Studie van een kat. Grote kat met een norse uitstraling. Techniek: grafietpotlood en tekenen door te gummen. Gemaakt naar een foto van een Maine Coone kat. De fotoreferentie komt van fotograaf Bee Felten-Leidel, en is te vinden op Unsplash, platform voor copyright-vrije foto's.

Jungle 1

2019

Monoprint gemaakt met de gelplaat en plantmateriaal.
Hier werkte ik met een trio van kleuren acrylverf (mangaanblauw, magenta, een warm geel). Dit trio transparante kleuren leidt tot mooie tussenkleuren. Print getiteld: "Jungle". Ik had hem ook 'Bosrank' kunnen noemen, naar het gebruikte materiaal. De bosrank groeit enorm hard, hij klimt in andere planten. Alles raakt overgroeid. Vandaar mijn associatie met een jungle. 'Worsteling' had ook gekund, het netjes op de plaat krijgen en houden was niet eenvoudig. Het werk is gevat in een passepartout van 30 bij 40 cm. VERKOCHT

Plantaardig

2019

Monoprint gemaakt met driekleur: mangaanblauw, magenta en Indisch geel. De afdruk is gemaakt met een gelplaat, plantmateriaal en acrylverf. Met driekleurendruk gemaakt, elke laag één kleur. Het eindresultaat geeft de drie kleuren, maar ook - daar waar de kleuren overlappen - mooie tussenkleuren. Werk heeft formaat 20 bij 25 cm. Ingelijst in passepartout 30 bij 40 cm.

Vrouwenkop

2019

Kop van een vrouw ontstaan uit abstracte achtergrond. Acrylverf en potlood op mixed media papier. Deel van een serie van vier werken. Ze gaan van expressief / realistisch werk naar totaal abstract. In alle vier zie je het contrast van het oranje-rood en blauw. Te zien in expositie tussen 14 oktober 2021 en eind januari 2022. Daarna is het werk beschikbaar.

Haas

2018

Haas getekend met grafiet. Tekenpapier A4 formaat. De tekening is op zwart fotopapier geplakt van A3 formaat. Deze past in een lijst van 30 bij 40 cm.

Abstract in geel en rood

2013

Abstracte monoprint van acrylverf op papier. Gemaakt in verschillende lagen. Werk heeft formaat 20 bij 25 cm; in passepartout 30 bij 40 cm.