(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Robin in Winter Robes

2022

Roodborstje met opgezette veren. Een dame in wintertenue? Een van mijn eerste vogels die in Nederland voorkomt. Ik ben altijd blij er een te zien, zeker in de winter, dan vallen ze goed op tussen de kale takken met hun rode borstveren. Geschilderd met gouache op een oude ansichtkaart. Geplakt op een zwarte backing (14.8 bij 21 cm). De ansichtkaart heeft een geribbelde rand - die mooi afsteekt tegen de zwarte achtergrond.

Bladerwerk 1

2021

Monoprints van bladeren, gedrukt met de gelli plate. De serie "Bladerwerk": In mijn kleine tuin en in mijn omgeving verzamel ik bladeren. Deze prints zijn daarmee een afspiegeling van mijn omgeving. Door de bladeren af te drukken, krijg ik meer waardering voor het blad, de details en voor de verschillende soorten bomen en planten om mij heen. Materiaal: acrylverf, in drie lagen, op 160 grams papier. Het werk moet nog in passepartout en ingelijst worden.  

Bladerwerk 2 / Swingende varen

2021

In de serie Bladerwerk. Afdrukken van bladeren uit mijn nabije omgeving. Fijn werk om te doen, deels te plannen, deels toevalseffect. Alleen met vers blad te doen in lente en zomer. De varen houdt van halfschaduw, ik ook. Zeker in de zomer. Acrylverf in drie lagen gedrukt, op 160 grams papier. Deze print komt het mooist uit in een passepartout. Te zien en beschikbaarheid Het werk is gevat in een passepartout en lijst. Het was te zien in de tentoonstelling "Koppen en monoprints" in Utrecht (14 oktober 2021 tot en met 28 januari 2022), buurthuis Musketon in Lunetten. Het werk gaat na het maken van scans en prints weer in de verkoop - verwacht beschikbaarheid per 1 augustus 2022. Prijs inclusief passepartout op aanvraag.

Haas in magenta

2021

In de serie monoprints "Landschap met haas". Deze monoprints zijn gemaakt met gelli plate acrylverf en handgeknipte sjablonen. Dit werk is vervolgens verder bewerkt. De monoprint is gedrukt op papier voor mixed media, 160 grams. Het werk is beschikbaar, prijs (zonder passepartout of lijst) op aanvraag. Formaat is bij benadering. Passepartout kan op verzoek erbij geleverd worden tegen meerkosten.

Hartelijks

2021

Kleurrijk abstract werk gemaakt met gelplaat en acrylverf. De harten zijn een gelukstreffer. Gemaakt met bijzonder pigmentrijke acrylverf. Een expressieve monoprint vanwege die gloeiende warme kleuren. Monoprint gedrukt op 160 grams papier. Formaat beeld circa 20 bij 25 cm , formaat papier circa 21 bij 31 cm.

Landschap met haas 1

2021

Deel van een serie monoprints gemaakt met de gelplaat, acrylverf en handgeknipte sjablonen van een dier, blad/boom en maan. Bij mijn monoprints ben ik op zoek naar interessante kleurpaletten, die te maken zijn uit drie kleuren. Deze keer vier (deels nieuwe) kleuren gebruikt en erg blij met resulterend palet. Mijn eerste gedachte voor een titel bij deze serie was 'Landscape and hare'. Voor deze site vertaald als Landschap met haas. De plaat meet 20 bij 25 centimeter, maar de afdruk kan daar iets van afwijken. De print is beschikbaar in een passepartout van 30 bij 40 cm. Voor een prijs in combinatie met andere werken, neem contact op alsjeblieft. Dank u!

Lieve Linde

2021

Monoprint met acrylverf op papier, gelaagd werk. Bladerwerk. In mijn kleine tuin en in mijn omgeving verzamel ik bladeren. Deze prints zijn daarmee een afspiegeling van mijn omgeving. Door de bladeren af te drukken, krijg ik meer waardering voor het blad, de details en voor de verschillende soorten bomen en planten om mij heen. De linde is werkelijk overal! Voor de verandering - en vanwege de zomer? - koos ik koele kleuren. Het werk was te zien in de tentoonstelling Koppen en monprints in Utrecht (14 oktober 2021 tot en met 30 januari 2022), Buurthuis de Musketon, Lunetten, Utrecht. Beschikbaar per 15 augustus 2022.

Spring 1

2021

Monoprint. Kleurendruk gemaakt met de zogenaamde 'gelliplate' (een kunstmatige gelatineplaat). Gemaakt met drie lagen acrylverf en blad van een linde. Formaat afbeelding: 20 bij 25 cm. Formaat papier: 21 bij 30 cm.

Vrijheid in de kop 2

2021

Vrij werk in houtskool, gesso en acrylverf. Gestart met houtskool en gesso en pastelkrijt, net als de andere koppen in deze serie. In de bovenste lagen kwam er ook acrylverf bij. Geïnspireerd door de vrije schilderstijl van Emma Pettit, een Britse kunstenaar in Spanje.  

Wortels

2021

Monoprint, in meerdere lagen gedrukt. Acrylverf op 160 grams papier. Deel van een serie prints gemaakt met handgeknipte sjablonen. Eén idee leidde tot het volgende, een haas en een maanverlichte nacht. Wat wil die haas? Wortels. Deze print is mede geïnspireerd door  mijn eerste stapjes als moestuinier. Formaat afbeelding: 20 bij 25 cm. Formaat papier: 21 bij 30 cm. Passepartout op maat tegen extra kosten beschikbaar.

Franz K, maar dan anders

2020

Deze kop lijkt - in mijn ogen - op een beeld van Franz Kafka, dat ik ooit zag. Het was een associatie die achteraf ontstond.
Ik houd er van om koppen te schilderen die onstaan vanuit een abstracte onderschildering. Ik teken een kop en zie al doende wat het wordt. In deze serie is het contrast oranje- rood tegenover blauw prominent.  

Pepers

2020

Studie van pepers. Alla prima geschilderd. Voor mij zitten er meerdere lagen van betekenis in zo'n klein schilderijtje. Pepers zijn een regelmatig terugkerend element in onze keuken. Kijk ernaar en je ziet de smaak al bijna. Ik vind het heerlijk onderwerp om te schilderen vanwege de prachtige kleuren en de reflectie van het licht. Een spel met vormen en compositie.

Grumpy cat

2019

Studie van een kat. Grote kat met een norse uitstraling. Techniek: grafietpotlood en tekenen door te gummen. Gemaakt naar een foto van een Maine Coone kat. De fotoreferentie komt van fotograaf Bee Felten-Leidel, en is te vinden op Unsplash, platform voor copyright-vrije foto's.

Jungle 1

2019

Monoprint gemaakt met de gelplaat en plantmateriaal.
Hier werkte ik met een trio van kleuren acrylverf (mangaanblauw, magenta, een warm geel). Dit trio transparante kleuren leidt tot mooie tussenkleuren. Print getiteld: "Jungle". Ik had hem ook 'Bosrank' kunnen noemen, naar het gebruikte materiaal. De bosrank groeit enorm hard, hij klimt in andere planten. Alles raakt overgroeid. Vandaar mijn associatie met een jungle. 'Worsteling' had ook gekund, het netjes op de plaat krijgen en houden was niet eenvoudig. Het werk is gevat in een passepartout van 30 bij 40 cm. VERKOCHT

Plantaardig

2019

Monoprint gemaakt met driekleur: mangaanblauw, magenta en Indisch geel. De afdruk is gemaakt met een gelplaat, plantmateriaal en acrylverf. Met driekleurendruk gemaakt, elke laag één kleur. Het eindresultaat geeft de drie kleuren, maar ook - daar waar de kleuren overlappen - mooie tussenkleuren. Werk heeft formaat 20 bij 25 cm. Ingelijst in passepartout 30 bij 40 cm.

Vrouwenkop

2019

Kop van een vrouw ontstaan uit abstracte achtergrond. Acrylverf en potlood op mixed media papier. Deel van een serie van vier werken. Ze gaan van expressief / realistisch werk naar totaal abstract. In alle vier zie je het contrast van het oranje-rood en blauw. Te zien in expositie tussen 14 oktober 2021 en eind januari 2022. Daarna is het werk beschikbaar.

Haas

2018

Haas getekend met grafiet. Tekenpapier A4 formaat. De tekening is op zwart fotopapier geplakt van A3 formaat. Deze past in een lijst van 30 bij 40 cm.

Abstract in geel en rood

2013

Abstracte monoprint van acrylverf op papier. Gemaakt in verschillende lagen. Werk heeft formaat 20 bij 25 cm; in passepartout 30 bij 40 cm.