Een impressie van de onderwerpen en de materialen waarmee ik graag werk. Abstract, bloemen en dieren. Tekeningen, schilderijen, monoprints.

uit 2014 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zoetroze Flamingo

2021

Tekening in oliepastels op zwart papier. Formaat papier A4. Formaat beeld 16 bij 20 cm.

Grumpy cat

2019

Studie van een kat. Grote kat met een norse uitstraling. Techniek: grafietpotlood en tekenen door te gummen. Gemaakt naar een foto van een Maine Coone kat. De fotoreferentie komt van fotograaf Bee Felten-Leidel, en is te vinden op Unsplash, platform voor copyright-vrije foto's.

Haas

2018

Haas getekend met grafiet. Tekenpapier A4 formaat. De tekening is op zwart fotopapier geplakt van A3 formaat. Deze past in een lijst van 30 bij 40 cm.

Pelikaan

2015

Een werk gemaakt met een techniek genaamd 'gouache resist'. Materialen: gouache, oostindische inkt en aquarel.

Winterweelde 1

2019

Bloemstilleven, expressief. Acrylverf en pastelkrijt op doek. Geïnspireerd door het voorbeeld van kunstenaar Lynn Whipple's "Big Bold Blooms" schilderde ik vanaf de zomer van 2019 tot ver in de winter (januari 2020) verschillende doeken met boeketten. Die winter was mijn kleine studio gevuld met een enorme bos bloemen - die ik schilderde uit verschillende hoeken. Vertoond in de tentoonstelling in voorjaar 2019, buurthuis De Musketon, Lunetten.

Stoer stilleven

2018

Geïnspireerd door het voorbeeld van kunstenaar Lynn Whipple's "Big Bold Blooms" schilderde ik vanaf de zomer van 2018 tot ver in de winter (januari 2019) verschillende doeken met boeketten. Ik herinner mij een bezoek aan de bloemenmarkt waar mijn ogen groter waren dan mijn (schilders)maag. Zware bossen zonnebloemen (!) en andere bossen bloemen. Ze pasten maar net in mijn fietstassen. Dit doek herinnert mij daar voor altijd aan. Materiaal hoofdzakelijk acrylverf; daarnaast gesso, soft pastel en grafiet.

Zonder titel

2014

Impressie van bloemen. Gemaakt na de cursus "Painting your garden" van Diane Culhane.