Ik houd van monoprinten met de gelplaat. Soms werk ik experimenteel, soms vrij strak gepland. Altijd een avontuur. De meeste werken zijn gedrukt in een of meer lagen, met acrylverf. De monoprints vanaf 2019 zijn gemaakt met hoge kwaliteit acrylverf, sterk gepigmenteerd, met een zekere glans. Soms werk ik door op de prints met allerlei materialen (gemengde technieken).

uit 2013 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Purring in tune with the universe

2023

Monoprint met grafiettekening

Landschap met haas 1

2021

Deel van een serie monoprints gemaakt met de gelplaat, acrylverf en handgeknipte sjablonen van een dier, blad/boom en maan. Bij mijn monoprints ben ik op zoek naar interessante kleurpaletten, die te maken zijn uit drie kleuren. Deze keer vier (deels nieuwe) kleuren gebruikt en erg blij met resulterend palet. Mijn eerste gedachte voor een titel bij deze serie was 'Landscape and hare'. Voor deze site vertaald als Landschap met haas. De plaat meet 20 bij 25 centimeter, maar de afdruk kan daar iets van afwijken. De print is beschikbaar in een passepartout van 30 bij 40 cm, een gangbaar formaat voor lijsten. Heeft u belangstelling, neem contact op alsjeblieft. Dank u!

Landschap met haas 2

2021

Deel twee in de serie monoprints gemaakt met handgeknipte sjablonen, gelplaat en acrylverf. Maakt een mooi duo met Landschap en haas 1. Mijn eerste gedachte als titel voor de serie was 'Landscape and hare'. Vertaald naar het Nederlands als 'Landschap met haas'. De gelplaat meet 20 bij 25 cm. De afdruk kan daar enigszins van afwijken. Beschikbaar in passepartout van formaat 30 bij 40. Voor een prijs voor combinatie met andere werken in de serie, neem contact op alsjeblieft.

Bladerwerk 2 / Swingende varen

2021

In de serie Bladerwerk. Afdrukken van bladeren uit mijn nabije omgeving. Fijn werk om te doen, deels te plannen, deels toevalseffect. Alleen met vers blad te doen in lente en zomer. De varen houdt van halfschaduw, ik ook. Zeker in de zomer. Acrylverf in drie lagen gedrukt, op 160 grams papier. Deze print komt het mooist uit in een passepartout. Een lijst is beschikbaar tegen een kleine extra prijs. Te zien en beschikbaarheid Het werk is gevat in een passepartout en lijst. Beschikbaar. Het was te zien in de tentoonstelling "Koppen en monoprints" in Utrecht (14 oktober 2021 tot en met 28 januari 2022), buurthuis Musketon in Lunetten. Te zien in online veliing 21 tot en met 25 augustus 2023. Daarna in de Utrechtse atelierroute weekend van 23 en 24 september.

Lieve Linde

2021

Monoprint met acrylverf op papier, gelaagd werk. Bladerwerk. In mijn kleine tuin en in mijn omgeving verzamel ik bladeren. Deze prints zijn daarmee een afspiegeling van mijn omgeving. Door de bladeren af te drukken, krijg ik meer waardering voor het blad, de details en voor de verschillende soorten bomen en planten om mij heen. De linde is werkelijk overal! Voor de verandering - en vanwege de zomer? - koos ik koele kleuren. Het werk was te zien in de tentoonstelling Koppen en monprints in Utrecht (14 oktober 2021 tot en met 30 januari 2022), Buurthuis de Musketon, Lunetten, Utrecht. Beschikbaar per 15 augustus 2022.

Haas in magenta

2021

In de serie monoprints "Landschap met haas". Deze monoprints zijn gemaakt met gelli plate acrylverf en handgeknipte sjablonen. Dit werk is vervolgens verder bewerkt. De monoprint is gedrukt op papier voor mixed media, 160 grams. Het werk is beschikbaar, prijs (zonder passepartout of lijst) op aanvraag. Formaat is bij benadering. Passepartout en lijst kunnen op verzoek erbij geleverd worden tegen meerkosten.

Vormenspel

2023

Monoprint op papier. Levendig vormenspel. Driekleurendruk met drie prachtige levendige kleuren. .

Bladerwerk: Swingende varens revisited

2023

Monoprint gemaakt van drie levendige kleuren acrylverf. Voor avontuurlijke natuurliefhebbers.

Jungle 1

2019

Monoprint gemaakt met de gelplaat en plantmateriaal.
Hier werkte ik met een trio van kleuren acrylverf (mangaanblauw, magenta, een warm geel). Dit trio transparante kleuren leidt tot mooie tussenkleuren. Print getiteld: "Jungle". Ik had hem ook 'Bosrank' kunnen noemen, naar het gebruikte materiaal. De bosrank groeit enorm hard, hij klimt in andere planten. Alles raakt overgroeid. Vandaar mijn associatie met een jungle. 'Worsteling' had ook gekund, het netjes op de plaat krijgen en houden was niet eenvoudig. Het werk is gevat in een passepartout van 30 bij 40 cm. VERKOCHT

Plantaardig

2019

Monoprint gemaakt met driekleur: mangaanblauw, magenta en Indisch geel. De afdruk is gemaakt met een gelplaat, plantmateriaal en acrylverf. Met driekleurendruk gemaakt, elke laag één kleur. Het eindresultaat geeft de drie kleuren, maar ook - daar waar de kleuren overlappen - mooie tussenkleuren. Werk heeft formaat 20 bij 25 cm. Ingelijst in passepartout 30 bij 40 cm.

Spring 1

2021

Monoprint. Kleurendruk gemaakt met de zogenaamde 'gelliplate' (een kunstmatige gelatineplaat). Gemaakt met drie lagen acrylverf en blad van een linde. Formaat afbeelding: 20 bij 25 cm. Formaat papier: 21 bij 30 cm.  

Bladerwerk 1

2021

Monoprints van bladeren, gedrukt met de gelli plate. De serie "Bladerwerk": In mijn kleine tuin en in mijn omgeving verzamel ik bladeren. Deze prints zijn daarmee een afspiegeling van mijn omgeving. Door de bladeren af te drukken, krijg ik meer waardering voor het blad, de details en voor de verschillende soorten bomen en planten om mij heen. Materiaal: acrylverf, in drie lagen, op 160 grams papier. Het werk moet nog in passepartout en ingelijst worden.  

Bladerwerk 3 Nachtlucht

2021

In de serie Bladerwerk, een print met koele donkere kleuren. Soms lijkt het alsof je tussen bladeren naar een nachtlucht kijkt. Of alsof je vanuit perspectief van een diertje omhoog kijkt. Het plezierige van het monoprinten is dat het deels gepland en deels toeval / intuïtief is. Hier een effect van herhaald gebruik van hetzelfde blad. Werk met een basiskleur (blauw) en hints van de andere kleuren in deze printsessie. Het is beschikbaar, de prijs betreft het werk zonder passepartout of lijst.

Wortels

2021

Monoprint, in meerdere lagen gedrukt. Acrylverf op 160 grams papier. Deel van een serie prints gemaakt met handgeknipte sjablonen. Eén idee leidde tot het volgende, een haas en een maanverlichte nacht. Wat wil die haas? Wortels. Deze print is mede geïnspireerd door  mijn eerste stapjes als moestuinier. Formaat afbeelding: 20 bij 25 cm. Formaat papier: 21 bij 30 cm. Passepartout op maat tegen extra kosten beschikbaar.

Abstract in geel en rood

2013

Abstracte monoprint van acrylverf op papier. Gemaakt in verschillende lagen. Werk heeft formaat 20 bij 25 cm; in passepartout 30 bij 40 cm.

Abstract landschap 2 - Wetlands

2013

Abstracte monoprint met landschap elementen in geel- en roodtinten en grijs. Hier zijn meerdere lagen aangebracht, deels met behulp van handgeknipte sjablonen. De ervaring met jarenlang vakantie houden op Waddeneilanden en in de Noordhollandse duinen, maakt dat deze print voor mij de impressie oproept van een 'wetland', een nat gedeelte in een (duin)landschap.  Formaat afdruk 20 bij 25 cm. In passepartout 30 bij 40 cm.

Abstract landschap 1 - Strand en duinen

2013

Monoprint van acrylverf op papier. Gemaakt in meerdere lagen. Beschikbaar in passepartout van 30 bij 40 cm. Deel van een serie monoprints met landschap-effect. Deze print roept voor mij het gevoel op van een weids strand met duinen in de verte.