Ik houd van monoprinten met de gelplaat. Soms werk ik experimenteel, soms vrij strak gepland. Altijd een avontuur. 
De meeste werken zijn gedrukt in een of meer lagen, met acrylverf.

De monoprints vanaf 2019 zijn gemaakt met hoge kwaliteit acrylverf, sterk gepigmenteerd, met een zekere glans.

Soms werk ik door op de prints met allerlei materialen (gemengde technieken).

Monoprints

(2013 - 2023)

Ik houd van monoprinten met de gelplaat. Soms werk ik experimenteel, soms vrij strak gepland. Altijd een avontuur. De meeste werken zijn gedrukt in een of meer lagen, met acrylverf. De monoprints vanaf 2019 zijn gemaakt met hoge kwaliteit acrylverf, sterk gepigmenteerd, met een zekere glans. Soms werk ik door op de prints met allerlei materialen (gemengde technieken).

Een serie vogels met gouache, veelal op oude ansichtkaarten. In de winter van 2022 begon ik met kleurrijke vogels zoals kolibri en ijsvogels. Er volgden papagaaien. Er werd gevraagd om vogels van het Amerikaans continent. Inmiddels ook vogels uit Nederland met gematigd palet zoals winterkoning en enkele mezen. Het kleine formaat maakt de tijd om te maken kort. Wat er op de kaart staat, bepaalt voor een deel de compositie. 
Doel: 100 vogels; waarvan 50 in 2022.

Vogels in gouache

(2022)

Een serie vogels met gouache, veelal op oude ansichtkaarten. In de winter van 2022 begon ik met kleurrijke vogels zoals kolibri en ijsvogels. Er volgden papagaaien. Er werd gevraagd om vogels van het Amerikaans continent. Inmiddels ook vogels uit Nederland met gematigd palet zoals winterkoning en enkele mezen. Het kleine formaat maakt de tijd om te maken kort. Wat er op de kaart staat, bepaalt voor een deel de compositie. Doel: 100 vogels; waarvan 50 in 2022.

Portret is mijn favoriete onderwerp. Ik maak getekende en geschilderde portretten. Hier vind je de werken waarin ik verf, inkt en gesso gebruik. Soms is er een combinatie van tekenen en natte materialen. Soms werk ik met het doel een gelijkend portret te maken, planmatig en in stappen. Soms werk ik vrijer. In werken met gemengde technieken kan ik mijn experimenteerdrang het beste kwijt. Die portretten zijn vrijer van de realiteit en vrijer in het materiaalgebruik.

Portretten geschilderd, realistisch of expressief

(2019 - 2021)

Portret is mijn favoriete onderwerp. Ik maak getekende en geschilderde portretten. Hier vind je de werken waarin ik verf, inkt en gesso gebruik. Soms is er een combinatie van tekenen en natte materialen. Soms werk ik met het doel een gelijkend portret te maken, planmatig en in stappen. Soms werk ik vrijer. In werken met gemengde technieken kan ik mijn experimenteerdrang het beste kwijt. Die portretten zijn vrijer van de realiteit en vrijer in het materiaalgebruik.

Tekeningen in houtskool, potlood / grafiet, soft pastel en kleurpotlood. Geordend per materiaalsoort / techniek: gemengde techniek, houtskool, grafiet, overige materialen. 
Binnen elke materiaalsoort zijn de werken chronologisch geordend.

Portretten getekend, realistisch of expressief

(2017 - 2023)

Tekeningen in houtskool, potlood / grafiet, soft pastel en kleurpotlood. Geordend per materiaalsoort / techniek: gemengde techniek, houtskool, grafiet, overige materialen. Binnen elke materiaalsoort zijn de werken chronologisch geordend.

In de eerste lockdown in 2020 kwamen we allemaal thuis te zitten. Ik bedacht een project - om kleine collages te maken van met verf bedrukt papier.  Het moest opwekkend zijn voor mezelf en de toeschouwer - en makkelijk thuis te doen. Ook moest het een soort vingeroefening zijn - een manier om creatief te blijven en daarin niet perfectionistisch. Formaat A5. Intuitief werken. Er tekende zich geleidelijk een paar thema's af: abstracten, silly landscapes, zoete harten.
Een selectie.

Lockdown collages

(2020 - 2021)

In de eerste lockdown in 2020 kwamen we allemaal thuis te zitten. Ik bedacht een project - om kleine collages te maken van met verf bedrukt papier. Het moest opwekkend zijn voor mezelf en de toeschouwer - en makkelijk thuis te doen. Ook moest het een soort vingeroefening zijn - een manier om creatief te blijven en daarin niet perfectionistisch. Formaat A5. Intuitief werken. Er tekende zich geleidelijk een paar thema's af: abstracten, silly landscapes, zoete harten. Een selectie.

Werken in olieverf op paneel en doek. Uiteenlopende onderwerpen. 
- Studies / schetsen. 
- Alla prima werk, in één sessie geschilderd.
- Werken geschilderd in meerdere sessies.

Olieverf allerlei

(2020)

Werken in olieverf op paneel en doek. Uiteenlopende onderwerpen. - Studies / schetsen. - Alla prima werk, in één sessie geschilderd. - Werken geschilderd in meerdere sessies.

Een impressie van de onderwerpen en de materialen waarmee ik graag werk. Abstract, bloemen en dieren. 
Tekeningen, schilderijen. Werken in gemengde technieken.

Varia

(2014 - 2023)

Een impressie van de onderwerpen en de materialen waarmee ik graag werk. Abstract, bloemen en dieren. Tekeningen, schilderijen. Werken in gemengde technieken.