Corinne Bekker is mijn naam. Welkom op mijn site.

Ik ben geboren in 1961 - ik ben 62 jaar oud. Ik teken en schilder. Daarnaast maak ik monoprints en collages van geschilderd en gedrukt papier. Ik geef tekenles en exposeer af en toe.

Het was een late ontdekking, mijn creatieve kant. Ik volgde eerst een opleiding aan de universiteit, ben gepromoveerd in de (politieke) filosofie in 2004. Daarna startte ik een eigen bedrijf als tekstschrijver en fondsenwerver. Vanaf 2011/2012 begon ik met het opnieuw ontdekken van het tekenen en schilderen naast mijn werk als zelfstandige.

Ik schilder en teken ruim 12 jaar, maar pas sinds 2015/2016 meer intensief. In september 2015 startte ik voor mezelf met een uitdaging, elke dag iets creatiefs doen gedurende een jaar. Ik schreef er geregeld over op mijn Engelstalige weblog Corinnemaakt (My drawing and painting life).

Tekenen is het vaste punt waar ik steeds terugkom. Ik houd van de eenvoud van werken met potlood en balpen. Ik schilder met acrylverf (en acrylinkt) en met olieverf. Daarnaast werk ik met gemengde technieken. Soms is het lastig om te zeggen of iets nou een tekening of schildering is, omdat ik ook teken op mijn schilderingen.

Sinds een paar jaar is portret mijn favoriete onderwerp. Verder ben ik een veelvraat / duizendpoot en probeer van alles uit. Mijn huidige favoriete materialen zijn grafiet, houtskool, olieverf en acrylverf. En vooral: de gelplaat om monoprints te maken met acrylverf. Monoprints, daarvan je er veel aan op deze site.

Hoewel ik geen academische kunstopleiding heb gevolgd, ben ik ook geen autodidact. Ik nam vanaf 2011/2012 veel lessen in tekenen en schilderen, live en online. Live cursus volgde ik in het atelier van Mieke Siemons (kunstenaar in Vianen) sinds 2011. Van Mieke leerde ik veel over acryl- en olieverfschilderen en over kunstgeschiedenis. Via online lessen kon ik mijzelf ook andere technieken eigen maken.

Mijn start met online lessen was bij Carla Sonheim (kunstenaar en docent in Seattle, VS). Ik volgde bij haar tekenlessen en via haar platform cursussen over acrylverf van Diane Culhane en Fred Lisaius. Cursussen aquarel deed ik bij Val Webb en Fred Lisaius. Cursussen Abstract schilderen van Karine Swenson en Tracy Verdugo. Daarna volgde er meer via andere plaforms zoals die van Kara Bullock, Olga Furman en Jeanne Oliver.

Over portrettekenen en -schilderen volgde ik onder meer de jaarcursussen genaamd "Let's Face It" via het platform van Kara Bullock (in 2017, 2018 en 2019). Inspiratie voor portretwerk vind ik onder andere bij hedendaagse kunstenaars: Olga Furman, Annie Hamman, Robert Kelly, Joan Martin, Emma Pettit en Pauline Agnew.

Diversiteit is een terugkerend thema sinds mijn wetenschappelijk onderzoek. Ik verdiepte mij in de thema's onpartijdigheid, rechtvaardigheid, vooroordelen en beeldvorming, Sindsdien vroeg ik mij vaak af waarom alleen mannen in de ene context in beeld kwamen, of bijvoorbeeld bijna alleen witte mensen in reclames en sommige films. In de kunsten zie ik ook vaak zo'n eenzijdigheid.

In mijn eigen portretten portretten hoop ik diversiteit aan bod te laten komen. Een droom is een serie portretten te maken van ambitieuze vrouwelijke wetenschappers.

Sinds 2017 geef ik een keer per week tekenles in het buurthuis De Musketon in Lunetten. Tijdens de pandemie heb ik een half jaar online lesgegeven. In september 2021 start weer eek cursus portret en koppen tekenen.

Je kunt meer informatie en ander beeldmateriaal vinden op mijn weblog onder de noemer 'CorinnemaaktNL' (informatie over lessen) en 'Corinnemaakt' (Engelstalig weblog).

Exposities stonden onder meer op de rol in najaar 2021. De Utrechtse Atelierroute (9 en 10 oktober) en een duotentoonstelling in het buurthuis De Musketon in Lunetten (vanaf 15 oktober tot en met 27 januari 2022). Ook in najaar 2023 was mijn werk te zien in de Utrechtse atelierroute. Dat jaar toonde ik vooral monoprints.